Meny Stäng

Totalentreprenad hus Stockholm

Totalentreprenad hus Stockholm

Vill man bygga hus i Stockholm så är totalentreprenad ett bra val.

En totalentreprenad för hus innebär att du som husdrömmare endast behöver skriva kontrakt med en entreprenör (din totalentreprenad för hus i Stockholm) och denne sköter resten.

Bygga hus på totalentreprenad i Stockholm har många fördelar. Några av alla är att man får bestämma själv hur det ska se ut invändigt, hitta en planritning som passar er och allt är helt nytt och fräscht när ni flyttar in.

Vid en totalentreprenad för hus i Stockholm ordnar vi allt från start till slutbesiktning. Med totalentreprenad för hus i Stockholm får ni ett helt nytt hus efter era önskemål lika enkelt som att köpa ett färdigt hus.

Totalentreprenad för hus innebär att du endast skriver kontrakt med ett företag som hanterar allt åt dig, d.v.s. din totalentreprenad. Entreprenören för din totalentreprenad ansvarar för projektering, byggarbete, material och samtliga avtal med eventuella underleverantörer.

Kostnad totalentreprenad hus Stockholm

Det som är en av fördelarna med att ha en totalentreprenad för hus i Stockholm är att ni får en total kostnad för hela bygget av huset direkt. Totalentreprenad för hus betyder att entreprenören sköter projektering och utförande av bygget.

Det är den ansvarige entreprenören för denna totalentreprenad som räknar ut hur mycket allt kommer att kosta och ger dig ett totalt pris utifrån era önskemål av hur huset ska byggas och inredas.

Vad det kommer att kosta totalt för en totalentreprenad för att bygga hus i Stockholm är otroligt svårt att säga innan då det beror på vilken typ av hus ni väljer, vilken tomt ni ska bygga hus på, vilka material ni väljer till inredningen, vad som ska ingå i en totalentreprenad för hus och mycket mer.

Ni kan däremot börja med en budget för er totalentreprenad för att bygga hus i Stockholm. Därefter kan ni antingen leta efter ett hus och tomt som passar in i den budgeten för totalentreprenad.

Har ni möjligheten så kan ni även börja med att hitta drömhuset och tomten och sen låta budgeten för totalentreprenad bli det den blir utifrån vad ni önskar.

Det som är viktigt är att ni vet hur mycket ni kan spendera på er totalentreprenad för hus i Stockholm och att ni är noga med att komma överens om hur ni vill ha det och vad som ingår i priset för er totalentreprenad.

Totalentreprenad hus

Vid en totalentreprenad för att bygga hus ingår allt.

Vi ansvarar för projektering till slutbesiktning av ditt nya hus. 

Totalentreprenad Stockholm - Arkitektritat hus

När man vill bygga hus på totalentreprenad i Stockholm finns det olika sätt att göra detta på.

Ett alternativ är att hitta en arkitekt som kan rita ett hus precis som du vill ha det och som sedan byggs med totalentreprenad. Detta alternativ är oftast lite mer kostsamt än att köpa ett nyckelfärdigt hus på totalentreprenad men då kan du verkligen styra hur planritning och utsida på huset ska se ut.

När man köper ett arkitektritat hus på totalentreprenad kan man börja med att hitta en tomt att bygga på. Beroende på om tomten ska innefattas i totalentreprenad kan det vara bra att kolla upp en del saker som;

 • Finns det redan en VA-anslutning om ej vad kostar det.
 • Finns redan bygglov på tomten och då vilken storlek av hus får man bygga samt extra byggnader.

Fundera på om du vill att totalentreprenad för hus även ska innefatta tomt eller endast ditt arkitetritade hus.

Totalentreprenad Stockholm - Nyckelfärdigt hus

Ett nyckelfärdigt hus på totalentreprenad Stockholm är hus som kommer med färdiga planritningar och utseenden att välja på.

Det finns jättemånga olika hustillverkare som erbjuder olika husmodeller på totalentreprenad.

Även med ett nyckelfärdigt hus på totalentreprenad kan du få välja inredning och vissa saker på planritningen kan gå att ändras etcetera.

Fråga er totalentreprenad detta innan ni bestämmer för en viss husmodell så ni vet att det går att få som ni vill ha det.

Totalentreprenad Stockholm - hus och tomt

När man ska bygga hus med totalentreprenad i Stockholm kan det innefatta endast hus på totalentreprenad eller både hus och tomt på totalentreprenad.

Det finns även skillnader på vad en totalentreprenad för tomt innefattar. En del totalentreprenad för tomt ger dig en tomt som är klar för att göra ytskiktet medan andra totalentreprenad för tomt kan innefatta även gräsmatta, asfaltering och/eller stenläggning.

Viktigt här är att ställa många frågor till er totalentreprenad för hus och tomt för att se exakt vad som ingår i denna totalentreprenad till den kostnaden.

I vissa totalentreprenad för tomt ingår en tomt som är färdig för gräsmatta, asfalt eller stenläggning och i andra fall av totalentreprenad gör de inget mer med tomten än att sätta upp huset. Ha detta i åtanke så att ni kan räkna ut er totala kostnad för att bygga hus samt för att färdigställa tomten med totalentreprenad.

Man kan även hitta en egen tomt och sedan köpa ett nyckelfärdigt hus med totalentreprenad att sätta på tomten. Då är det viktigt att se till att ni kan få bygglov för den husmodellen ni har tänkt bygga med totalentreprenad samt undersöka VA-anslutning till tomten.

Att tänka på när man ska bygga hus

 • Budget
 • Bygglån
 • Tidsplan
 • Totala kostnaden
 • Tomten 
 • Inredning
 • Ställa eventuella barn i kö för skola och förskola

Att tänka på när du bygger hus med totalentreprenad i Stockholm

Förutom att tänka efter var man vill bo någonstans så finns del flera andra saker som kan vara bra att tänka på när man ska anlita en totalentreprenad för hus.

Här kommer en liten checklista för saker som kan vara bra att tänka på innan man köper in en totalentreprenad för hus.

Vilken budget kan avsättas för din totalentreprenad för hus– d.v.s. hur mycket får ditt hus kosta totalt sett att bygga?

 • Behöver ni ha bygglån?
 • Fråga entreprenören för din totalentreprenad hur betalning kommer att ske, ni kan behöva betala en del direkt och sedan uppdelat efter när olika delar är klara.
 • Kommer ni fram till att ett bygglån behövs för att bygga hus med totalentreprenad kan ni kontakta banken för att lösa det. Ta kontakt med ett par banker och jämför deras erbjudanden.
 • Det man ska tänka på är att räkna med kostnaden för extra ränta till ens kostnad för totalentreprenad
 • Lånet löses upp till bolån när avtalet för totalentreprenad är uppfyllt och huset är färdigt för inflyttning.

Tänk på tidsplan vid försäljning eller uppsägning av tidigare bostad. Ni kanske gärna vill bli av med den gamla bostaden nära inflyttning i ert nybyggda hus.

Gå noga igenom med entreprenören om vad som ingår i er totalentreprenad för hus och vad det kommer att kosta. Se till att fråga er totalentreprenad om ni är osäkra. Det är bättre att fråga en gång för mycket.

Hur vill vi att tomten ska se ut – slät, trappor, uppfart, vilket håll är entrédörren vänd åt etcetera. Tomten kan vara en del som man inte alltid tänker på när man ska bygga hus på totalentreprenad då man är så uppe i att inreda sitt nya hus och se hur det framskrider. Det kan dock vara bra att ha med i tanken när man tittar på vilken tomt man ska bygga hus på.

Du kan även fundera på om ni vill att er totalentreprenad ska innefatta även tomt eller endast hus på totalentreprenad.

När ni har bestämt er för tomt och vad er totalentreprenad för hus ska innefatta kan ni börja fundera på hur ni vill ha huset invändigt.

 • Gå igenom planritningen och se om ni tycker att allt är som ni önskar.
 • Eventuellt kanske ni skulle vilja flytta en vägg eller någon annan ändring. Kontakta er totalentreprenad för huset och fråga om det är möjligt.
 • Gå igenom var eluttag och uttag för internet och TV sitter och fundera på om de är placerade utifrån hur ni har tänkt inreda huset. Även här kan er totalentreprenad för huset hjälpa er.
 • Fundera noga igenom inredningen och välj ut hur ni vill ha det i de olika rummen.
 • Våga fråga och ställa krav på er totalentreprenad för ert hus. Det är viktigt att ni känner er nöjda när ni kliver in i ert nybyggda hus.

Har ni barn kan man i en del kommuner ställa barnen i kö redan när man börjar bygga ett hus. Kolla med den aktuella kommunen för att se vilka regler som gäller där.

Totalentreprenad fritidshus / sommarstuga

Bor man i en lägenhet året om kanske man drömmer om en sommarstuga på totalentreprenad i Stockholms närhet. Eller om man vill ha extra plats i sitt hus men inte har möjlighet att bygga ut så kan ett litet fritidshus med totalentreprenad på tomten vara en bra lösning. En totalentreprenad i Stockholm kan i båda fall ge en enkel lösning genom att ta hand om allt från start till färdigt fritidshus.

Har man själv inte kunskapen eller tiden för att bygga en sommarstuga eller ett fritidshus kan man köpa in detta på totalentreprenad. Detta innebär att ni skriver ett kontrakt med en totalentreprenad som då tar hand om allt från projektering till slutbesiktning av er nya sommarstuga eller fritidshus. Det enda ni behöver göra är att formulera vad ni önskar, var ska er sommarstuga eller fritidshus stå och hur ska den se ut. Sen är det er totalentreprenad som tar hand om resten.

Kontakta oss

Vi har många års erfarenhet av totalentreprenad. 

Våra hantverkare är alla kunniga och professionella. 

Lämna er renovering, husbygge eller annat projekt till oss. Vi tar hand om allt från start till färdigt projekt.